BMI berekenen voor vrouw doe je in een handomdraai op berekenen.nl

Wanneer je graag wilt weten of je gewicht gezond is, dan is het niet altijd even zinvol om op de weegschaal te gaan staan. Als daar bijvoorbeeld 60 kilogram komt te staan, dan weet je nog niet of jij gezond bent of niet. Iemand anders van 60 kilogram kan te kampen hebben met overgewicht en nog weer een ander kan met datzelfde gewicht veel te licht zijn. Je kunt pas iets over die 60 kilo zeggen, als je ook de lengte erbij betrekt. Uiteraard weet je wel hoe lang je bent en je weet ook hoe je eruit ziet. Dus je kunt in grote lijnen vaak wel inschatten of je al dan niet te zwaar of te licht bent. Maar er zijn 5 verschillende categorieën binnen de Body Mass Index. Dit zijn: 

  • Ondergewicht
  • Gezond gewicht
  • overgewicht
  • Obesitas
  • Morbide Obesitas

Als je Morbide obesitas hebt, dan is het duidelijk dat je geen ondergewicht hebt en ook geen gezond gewicht. Maar het verschil tussen obesitas en morbide obesitas is echter een stuk minder makkelijk in te schatten. Dit geldt eigenlijk voor de verschillen tussen al deze categorieën. Het verschil tussen ondergewicht en een gezond gewicht is immers 0.1 punt op de Body Mass Index. En dat geldt voor alle naast elkaar liggende categorieën. Om een beetje een cijfermatig idee te krijgen van waar je je bevindt op deze index, is het dus goed om je BMI te berekenen als vrouw of als man. Geslacht is zeker een factor die meeweegt bij het berekenen van je BMI, dus als je je BMI wilt berekenen als vrouw, dan moet je je geslacht zeker meenemen in je berekening. Gelukkig hoef je dat niet allemaal zelf te doen. Als je je BMI wilt berekenen als vrouw, dan kun je gewoon even naar de site surfen van berekenen.nl. Je ziet daar direct welke gegevens je moet invullen. Voor het berekenen van je BMI gaat het om je gewicht, je lengte, je leeftijd en je geslacht. Met deze 4 variabelen kun je in een handomdraai ontdekken wat jouw BMI is en in welke categorie je valt. Als je weet dat je te dik bent, dan kun je je BMI berekenen als vrouw en zo ontdekken hoe ernstig het overgewicht is en wat er nodig is om weer in de gezonde zone terecht te komen. Dit kan helpen om je een houvast te geven in de vorm van een doel. In plaats van een x aantal kilo’s dat je nastreeft, kun je vaak beter een gezond BMI nastreven. Je kunt dan kijken bij welk gewicht je weer in de groene (gezonde) zone terecht komt. 

Snel je eigen BMI berekenen als vrouw doe je online via berekenen.nl

Als je snel je BMI wilt  weten, dan kun je je BMI berekenen als vrouw via de bovenstaande site. Zoals gezegd hoef je alleen maar even de juiste gegevens in te vullen en daarna zie je meteen wat jouw BMI is. 

Pin je niet vast op de uitslag

Een BMI is een index die aangeeft of de verhouding tussen je lengte en gewicht in orde is. Deze index zegt dus niets over je levensstijl, over je lichaamstype en de vele uitzonderingen op de regel. Pin je dus niet vast op de uitslag als je je BMI gaat berekenen als vrouw. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn