Genieten van de camping met privé sanitair

Rammelbeek - Camping met prive sanitairIk vind het altijd wel leuk op de camping, maar het idee dat je altijd maar weer met de wc rol over de camping moet wandelen is toch echt wel een minder aantrekkelijk element van het camping leven. Met dat idee in mijn achterhoofd kies ik tegenwoordig toch vaak voor een hotel, appartement of vakantiehuisje. Er is op campings dus vaak wel sanitair aanwezig, maar het is maar de vraag hoe schoon dit is, want iedereen maakt er dus gebruik van. Teven is het ook zo dat je voor de afwas, een plasje of grote boodschap en douchen altijd maar weer op weg moet. Enerzijds is dat de charme van een camping, maar aan de andere kant is het ook zo dat men dit ‘de charme van een camping’ noemt om het ware idee te maskeren, namelijk dat het uitermate vervelend is en dan heb ik het niet alleen over de bekende tocht over de camping met de wc rol. Het zou dan ook mooi zijn als je het camping leven kunt combineren met de gemakken en het comfort van privé sanitair gelegenheden zoals je die hebt in een hotel, appartement en vakantiehuisje. Dus wat schetste mijn verbazing toen ik afgelopen week op zoek was naar een leuke vakantie bestemming? Het feit dat er tegenwoordig een camping met privé sanitair bestaat. Dat maakt het opeens een hele andere wereld. Je hoeft nu niet langer een keuze te maken tussen een camping en een hotel en daarmee dus geen keuze tussen privé en publiek sanitair, want je kunt een camping met privé sanitair vinden en dus genieten van het camping leven zonder de zogenaamde ‘charme’ van een camping. Het was voor mij dan ook direct geen moeilijke keuze meer. Via de website van de camping Rammelbeek kwam ik erachter dat zij dus een camping met privé sanitair aanbieden en ik heb vrijwel meteen gekeken of deze mogelijkheid nog beschikbaar was. Gelukkig was dit het geval en ik heb meteen een camping met privé sanitair geboekt.

De camping met privé sanitair van Rammelbeek

Op de site heb ik gelijk even gekeken wat het precies inhoudt als je te maken hebt met een camping met privé sanitair. Het blijkt dat je dan te maken hebt met sanitair met:

  • Vloerverwarming
  • Douche
  • Wastafel
  • Toilet

Ik moet zeggen dat ik niet had verwacht dat het zo uitgebreid zou zijn. Het is een onverwacht soort luxe als je op een camping gebruik kunt maken van een toilet op een verwarmde vloer naast je tent. Dat zorgt gelijk voor een heel ander soort ‘charme’. Ik zou willen zeggen dat het meer een soort van comfortabele charme is als je te maken hebt met dit soort voorzieningen. Dat is toch even heel wat anders als je het vergelijkt met een tochtje over de camping met de wc rol. Je gaat van de wc rol, naar een wc naast je tent met vloerverwarming. Alle afwas kan gedaan worden in de wastafel en je kunt in de ochtend direct snel onder de douche springen. Je hoeft dus ook niet in de rij te staan als je over een familie beschikt waarmee je de douche tijden kunt coördineren. Een camping met privé sanitair is dan ook ideaal. Steker nog, ik kan nu dus nooit meer een camping boeken waar geen privé sanitair aanwezig is. Een camping met privé sanitair is vanaf nu de standaard en het is niet mogelijk om terug te keren naar de oude charme. Het is alleen mogelijk om de standaard nog meer te verhogen, maar in dat geval kom je al snel uit in een hotel, want ik zie niet zo snel hoe je een camping met privé sanitair nog zou kunnen verbeteren. Als er immers al vloerverwarming aanwezig is, wat wil je dan nog meer? Meer betekent een inbreuk op de camping ervaring, dus ik denk dat een camping met privé sanitair een mooie balans houdt tussen de charme van een camping en het comfort van een hotel of een appartement. Ik zou iedereen die van campings houdt, maar niet van publiek sanitair, dan ook willen aanraden om gebruik te maken van een camping met privé sanitair. Het is in feite gewoon het beste van twee werelden. Ik ben dan ook erg blij dat Rammelbeek de camping met privé sanitair heeft uitgevonden en ik hoop dat meerdere campings zullen volgen zodat ik en mijn gezin een beetje kunnen variëren met de campings.

De vele andere mogelijkheden van camping Rammelbeek

De camping Rammelbeek is een camping in Twente dus je bent in ieder geval zeker van een mooie natuurlijke omgeving. Je hebt overigens niet alleen te maken met een camping met privé sanitair, want je kunt ook prima kiezen voor de oude charme en gaan voor een tent en publiek sanitair. Dit is uiteraard ook voordeliger, dus het is helemaal niet zo dat Rammelbeek enkel een camping met privé sanitair is. Integendeel, want je kunt dus ook prima gebruik maken van publiek sanitair. Het is in feite gewoon een extra optie dat rammelbeek zich een camping met privé sanitair mag noemen. Naast een camping met privé sanitair is Rammelbeek ook een camping met overdekt zwembad, een camping met vijvers, een camping met spel- en sportplezier en een camping met een minisupermarkt. Kortom, de camping Rammelbeek is van alle markten thuis als het gaat om de ware charme van het campingbestaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn