Werk aan uw succesvolle re-integratie in Den Haag met PDCA Training Coaching & Advies

Bent u langdurig ziek geweest, en bent u onlangs weer gezond verklaard? Van harte gefeliciteerd. Uiteraard wilt u nu zo snel mogelijk uw normale leven weer oppakken. Jammer genoeg valt het voor veel mensen in deze positie niet mee om weer een baan te vinden. Dat begint al bij de vraag wat voor werk passend is. Kunt u bijvoorbeeld weer terecht bij uw oude werkgever? En kunt u met uw huidige lichamelijke omstandigheden uw voormalige beroep weer uitoefenen? Bij PDCA Training, Coaching & Advies kan men u helpen bij het traject van re-integratie in Den Haag en omgeving, zodat u binnen no-time weer een functie vindt die bij uw situatie past.

Problemen die veel mensen ervaren tijdens het traject van hun re-integratie in Den Haag

Voordat u kunt gaan solliciteren moet u voor uzelf eerst helder hebben wat realistisch is. Uw ziekte heeft ongetwijfeld het nodige van uw lichaam en uw conditie geëist. Daarom is het vaak geen goed idee om gelijk weer een 40-urige werkweek te gaan draaien. Ook mensen met zware lichamelijke beroepen, zoals bouwvakkers en politiemensen, moeten zich afvragen in hoeverre zij na hun ziekbed hun vak nog kunnen uitoefenen. Een ander punt van aandacht is dat u wellicht niet meer zomaar bij uw voormalige baas aan de slag kunt. Wanneer u een aantal jaren ‘uit de running’ bent geweest heeft uw oude werkgever vaak een vervanger gevonden om uw functie op te vullen. Voor andere, gelijkwaardige functies bij uw werkgever beschikt u misschien niet over de nodige diploma’s en certificaten. Daarnaast zit u door uw langdurige afwezigheid met een spreekwoordelijk ‘gat’ in uw CV. Hoewel dit ‘gat’ uiteraard prima te verklaren is, komt u daar in veel gevallen niet aan toe omdat u tijdens sollicitatierondes niet door de voorselectie komt. Dit alles maakt het proces van re-integratie in Den Haag en omstreken een lastig traject.

De manieren waarop PDCA Training Coaching & Advies u kan helpen

Gelukkig hoeft u er in uw re-integratie in Den Haag niet alleen voor te staan. Zo kunt u de hulp inschakelen van de coaches van PDCA Training Coaching & Advies. Dit coachings- en adviesbureau kan u door middel van de volgende programma’s helpen bij uw re-integratie in Den Haag en omliggende plaatsen:

  • Loopbaanadvies
  • Personal training
  • Loopbaanbegeleiding

Dankzij hun ruime ervaring met mensen die na ziekte weer aan het werk willen, weten de adviseurs van PDCA Training Coaching & Advies de juiste vragen te stellen. Op die manier komen mensen er voor zichzelf achter wat realistisch is met betrekking tot hun toekomstige loopbaan. Wanneer uw doelen helder zijn is stap twee van uw re-integratie in Den Haag het zoeken naar een passende vacature. Aangezien uw voormalige werkgever waarschijnlijk goede ervaringen met u heeft van voordat u ziek werd, is het wellicht mogelijk dat u hier weer aan het werk gaat. Misschien is uw functie bijvoorbeeld nog niet vervuld, of zijn er binnen het bedrijf andere vacatures die u kunt vervullen. U kunt natuurlijk ook op zoek gaan naar een nieuwe werkplek binnen een andere organisatie. Een belangrijk onderdeel van uw re-integratie in Den Haag is ook het voorbereiden van een goed gesprek met uw beoogde werkgever. Hierin bespreekt u over en weer wat de verwachtingen zijn, zodat beide partijen een goed beeld hebben van het tot stand te brengen arbeidstraject. Wilt u meer weten over het proces van re-integratie in Den Haag, en over hoe PDCA Training Coaching & Advies u hierbij kan helpen? Ga dan naar https://pdcatraining.nl/re-integratie-den-haag/.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn