Campings in Groningen: hoe mooi kan het leven zijn!

Al vele jaren geldt de slogan: er gaat niets boven Groningen. Niets is meer waar, het noorden met de eilanden en de waddenkust, het oosten met zijn uitgestrekte velden tot aan de Duitse grens, het zuiden dat zwaar bebost is en een waar paradijs voor de natuurliefhebber. Tenslotte het westen dat steeds groener overgaat in het Friese land. Groningen heeft het allemaal! En in het hart van deze wonderschone provincie ligt een prachtige stad met alle vormen van cultuur, uitgaansleven, restaurants en gastvrije bewoners. De stad Groningen ligt decentraal maar heeft alles in zich voor de verwende gast. De grote aantallen studenten (schattingen lopen uiteen van 17.000 tot 22.000 al dan niet serieus studerende jongelui) maken van de stad een gezellige place to be. Er gebeurt altijd wat, vele muziekfestivals vormen de basis voor een gezellige tijd in de stad. Daaromheen is het groener dan groen en waar is het prettiger vertoeven dan op de vele campings in Groningen? Groningen heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de faciliteiten voor korte en langere vakanties. De parel van het noorden wilde zich op de kaart zetten met een vergroting van het aantal overnachtingsmogelijkheden. Niet alleen hotels maar ook campings in Groningen kregen volop aandacht om zich te ontwikkelen en daarmee de gast en toerist voldoende gelegenheid te geven zich te ontspannen in een mooie omgeving. Het aantal overnachtingen is de laatste tijd sterk gegroeid. Met de mooie A-28 als verkeersader richting de noordelijke provincies, rijden gasten moeiteloos en zonder tijdsverlies binnen een uur of twee vanuit iedere locatie naar Groningen. De diverse campings in Groningen hebben hun capaciteit vergroot zonder geweld te doen aan de sfeer en de rust die men op de vakantiebestemmingen zoekt.

Groene campings in Groningen maken het onderscheid.

Campings zijn er in vele soorten en maten. Niet alleen in Nederland maar ook in het traditionele buitenland met grote campings in Frankrijk, Spanje, het voormalige Joegoslavië en Italië. Campings in Groningen en met name die campings die zijn aangesloten bij de Karaktervolle Groene Campings zijn speciaal. De campings in Groningen zijn niet te groot, niet massaal, niet bij grote toeristencentra gelegen, en in de meest rustige gebieden in Nederland. Maar zeker niet saai! Er is altijd wat te doen als men dat wil. En als men rust zoekt, dan hoeft er niets te worden geregeld. Dat gaat vanzelf want de locatie is een zee van rust en altijd groen. Karaktervolle groene campings in Groningen zijn de laatste tijd zeer in trek bij de gast die rust, natuur en een schone omgeving zoekt. Onder het label KGC zijn vele campings ontstaan die zich kenmerken door een kleinschalig karakter, ze zijn gevestigd op de mooiste groene plekken in de provincie en hebben uiteraard uitstekend sanitair. Ze onderscheiden zich door de beperkte schaal. Niet per se kleinschalig, maar het is zeker geen massa toerisme. Het welbevinden van de gast staat voorop en niets is de medewerkers op deze campings in Groningen te veel om het de gast naar de zin te maken. Of u nou een kampeerplaats, een camperplaats, een chalet, stacaravan of trekkerstent wenst: alles is in te vullen. Aan alle wensen kan worden voldaan want hier geldt: de enige gast is een tevreden gast.

Campings in Groningen met het KGC label hebben vele voordelen.

De karaktervolle groene campings zijn door heel Nederland gevestigd. Zij voldoen allen aan de strenge eisen die de koepel stelt. Geen massatoerisme, persoonlijke aandacht en de mooiste plekjes zijn uitgezocht om het de gast naar de zin te maken. Of het nu gaat om een paar dagen, een midweek, een lang weekend of de gehele zomervakantie. Alles is er op gericht om optimaal te laten genieten in een rustige omgeving. Campings in Groningen die onder het KGC label opereren voldoen aan alle eisen. Ook hier geldt het credo: er gaat niets boven Groningen. Laat dat maar aan de nuchtere bewoners van deze prachtige provincie over. In het mooie Westerwolde vindt u camping ’t Plathuis. Gevestigd in het oude vestingstadje Bourtange ligt deze prachtige camping pal tegen de Duitse grens. Het is een van de meest zuidoostelijk gelegen campings in Groningen die onder het KGC label valt. De familie Huisman zal er alles aan doen om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. De omgeving doet de rest: uitgestrekte natuurgebieden, bossen, wandel- en fietsroutes, en dat alles met schone frisse lucht! Camping de Ruitermolen in Opende is een van de meeste westelijk gelegen campings in Groningen met het KGC label en wordt gerund door André Ruitenberg en Ramona Mulder. Prachtige autovrije kampeerplaatsen, overweldigende natuur met zwanen, lepelaars en ganzen. Volstrekte rust voor de gast. Schitterende fietsroutes en zowel een zwemmeer met heerlijk zandstrand als een vismeer voor de fanatieke hengelsport liefhebber. Hier ontbreekt het u aan niets. Beide campings in Groningen doen er alles aan om u een onvergetelijke korte of langere vakantie te bieden. Overigens vindt u deze prachtige KGC campings verspreid over heel Nederland. De formule is hetzelfde, alleen de locatie is anders. Samenvattend hier de diverse redenen om campings in Groningen met het KGC label te kiezen:

  1. Locatie in een prachtige groene omgeving of bij het water;
  2. Vele activiteiten, ook voor (kleine) kinderen;
  3. Persoonlijke aandacht en traditionele Groningse gastvrijheid;
  4. De voorzieningen zijn up to date, schoon en netjes;
  5. Aandacht voor de natuur op deze kleinschalige campings
  6. Voor iedereen die van rust, ruimte en gemoedelijkheid houdt,
  7. voor jong en oud, gezinnen of alleengaanden;
  8. Altijd de stad in de buurt voor cultuur en uitgaansleven.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn