Creëer een wonderlijke sfeer met een mooie creatieve poef

merelinwonderland - poefHoe kun je in een typisch Nederlandse woning nog sfeer aanbrengen? Het is in de huidige IKEA maatschappij lastig om iets exotisch te gebruiken.  De norm is minimalisme en vooral een strakke neutrale inrichting. Hierin zie je dat men veel gebruik maakt van witte en kille tinten. De sfeer wordt vervolgens toegevoegd met de accessoires. Maar wat als je gewoon eens wat anders wil? Wat als je even niet gebruik wil maken van een standaard kussentje in een rode of blauwe kleur? In dat geval moet je in principe op zoek naar alternatieve wijzen waarmee je je woning kunt inrichten. Maar waar vind je dergelijke alternatieve en toch modieuze accessoires? Met andere woorden, waar kun je terecht voor uitzonderlijke zaken om een vrij generieke woning bijzonder te maken? Dat is de vraag waar je als serieuze designer mee te maken krijgt. Het lijkt alsof de mode alles steeds uniformer wil maken. Ook al gebruik je veel verschillende materialen en invloeden, dan nog zijn deze materialen en invloeden vaak het resultaat van massaproductie. De kast die je combineert met een mooie lamp en een comfortabele bank maakt je woning weliswaar minder uniform op zichzelf, want je hebt immers verschillende attributen gebruikt om je huis in te richten. Maar de inrichting op zichzelf kan zo gekopieerd zijn uit een of andere blad van bijvoorbeeld IKEA of een andere grote woningboulevard. Dat is dus het gevaar als je zelf bezig gaat met de inrichting, namelijk dat je de meubels nog steeds bij de IKEA haalt. Daarmee ben je dus altijd per definitie uniform bezig. Om echt iets nieuws of iets unieks aan de inrichting toe te voegen zal je dus iets moeten vinden dat bijvoorbeeld handgemaakt is en niets te maken heeft met massaproductie. Het moet dan ook iets zijn wat niet op grote schaal reproduceerbaar is. Hierdoor is het product op zichzelf echt uniek en de kans dat je het product ergens anders aan zult treffen is vrij klein. Een dergelijk product is bijvoorbeeld een handgemaakte poef. Als je meer wil weten over een handgemaakte poef en ook vele andere handgemaakte producten, dan kun je het beste hieronder even verder lezen.

Een handgemaakte poef van merelinwonderland.nl

Het is in een land als India heel gewoon om met doeken en verschillende kleuren een soort wonderland te creëren. Het is in een land als India dan ook allang geen wonderland meer. Een Nederlandse inrichting zou voor een Indiër een wonderland zijn. Maar als je het land bekijkt waarin Alice zich bevond, dan is dat een surrealistische wereld met veel kleuren en fantasierijke omgevingen. In dat opzicht benadert een Indische inrichting het echte wonderland meer dan de Nederlandse inrichting. Aan de andere kant is het natuurlijk wel zo dat wat als wonderlijk wordt ervaren afhangt van wat je gewend bent. Een buitenlands tintje in een Nederlandse woonkamer kan dus zeer wonderlijk zijn. Een Indische poef kan dan ook zeer goed bijdragen aan die wonderlijke sfeer. Helemaal als het handgemaakte Indische poefs betreft. Als je op de site kijkt van merelinwonderland.nl, dan heb je de keuze uit verschillende soorten van handgemaakte poefs uit India. Zo kun je kiezen voor poefs van leer, zijde of kleurrijk patchwork. Als je de foto’s op de site bekijkt, dan zie je meteen wat er wordt bedoeld met wonderlijk. Alle poefs zijn gemaakt van kleurrijke en schitterende materialen. Tevens kun je een poef soms ook op verschillende manieren gebruiken. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een poef te kopen in combinatie met een dienblad die op de poef geplaats kan worden. Ideaal dus als bijzettafel als je gasten over de vloer hebt en als je alleen bent, dan kun je de poef lekker gebruiken om je voeten op te rusten. Wat meteen opvalt als je een poef van merelinwonderland.nl bekijkt, is dat elke poef vrij kleurrijk is en een uniek design heeft. Dit is niet verwonderlijk als je bedenkt dat alle poefs met de hand zijn gemaakt en dus ook door een uniek individu zijn ontworpen. Dit maakt dat elke poef het resultaat is van een uniek creatief proces. Elke poef is wat dat betreft een kunstwerk op zich. Dat maakt dat een poef van merelinwonderland.nl natuurlijk een ideaal product is om je woning een beetje extra sfeer en originaliteit mee te geven.

De vele mogelijkheden van merelinwonderland.nl

Natuurlijk kun je je woning op vele manieren sfeer meegeven en een poef is daarom maar één van de vele producten die je kunt bestellen bij merelinwonderland.nl. Naast een poef kun je bijvoorbeeld ook bij merelinwonderland.nl terecht voor:

  • Lampen
  • Kussens
  • Meubels
  • Vloerkleden
  • Woondecoraties
  • Waxinelichthouders

Zoals je ziet kun je het uniforme in je woning volledig neutraliseren met al deze producten. Je kunt dus kiezen om op subtiele wijze een klein Indisch tintje aan je woning toe te voegen met bijvoorbeeld een waxinelichthouder of een kleine woondecoratie. Met een poef wordt het al wat opvallender en met een vloerkleed kun je echt een uniek wonderland creëren. Je waant je dan dagelijks als Alice in wonderland. Het is dus maar net hoe wonderlijk je je woning wilt maken. Je kunt kiezen voor één product zoals een poef, maar je kunt je woning ook volledig om toveren tot een wonderland door een combinatie van verschillende producten die je kunt kopen bij merelinwonderland.nl. Neem dus snel eens een kijkje op de wonderlijke site van merelinwonderland.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn