Duikvakanties zijn mijn lust en mijn leven

Al ruim tien jaar maak ik duikvakanties op verschillende plekken ter wereld. Ik vind duiken echt het einden en spaar er ook heel hard voor om elk jaar één of twee duikvakanties te kunnen ondernemen. Het is eigenlijk begonnen toen ik in 2004 in Hurghada op vakantie was. Egypte is de ideale plek om te leren duiken en toen we daar waren vond ik het fantastisch om de rode zee te ontdekken. De wereld onder water is zo mooi en hoe leuk het ook is om dit te ontdekken terwijl je aan het snorkelen bent, trok de diepte mij toch meer. Ik wilde leren duiken en daarom heb ik daar spontaan een duikcursus gevolgd. Sinds dien ben ik verslingerd aan duiken en probeer ik de meest bijzondere plekken te ontdekken om onder water de wereld te verkennen. Mijn duikvakanties zijn voor mij dus heel bijzonder en daarvoor heb ik inmiddels ook mijn vaste adresjes weten te vinden. Zo boek ik mijn duikvakanties tegenwoordig altijd via www.vakantieduiker.nl. Op Vakantieduiker.nl zijn in alle hoeken van de wereld duikvakanties te vinden en vooral ook op locaties war ik nog niet eerder geweest ben. Zo wil ik nog naar:

  • Costa Rica
  • De Filipijnen
  • Zuid Afrika
  • Micronesië

Veel van deze bestemmingen zijn voor mij heel bijzonder en daarvoor moet ik nog even door blijven sparen, maar je kunt op heel vee bijzondere plekken ook al veel zien tijdens de duikvakanties.

Duikvakanties die ik al heb ondernomen

Mijn meest bijzondere duikvakanties waren die naar Australië en de Malediven. Hier is de wereld onderwater echt exceptioneel mooi. Ik heb nog nooit zo veel verschillende soorten vissen en zoveel prachtige gekleurde koralen gezien als daar. En dat terwijl ik in de Rode Zee in Egypte natuurlijk al heel erg verwend was door alle mooie plekken die ik tijdens het duiken heb ontdekt. Ik heb daarnaast ook duikvakanties ondernomen bij Malta en Kaapverdië en vorig jaar ben ik twee keer wezen duiken. Mijn duikvakanties zijn toen naar Mexico en Bonaire geweest en in de Caraïben en voor de Mexicaanse kust kun je echt prachtig duiken. De duikvakanties van Vakantieduiker.nl zijn echt geweldig. De organisators achter deze vakanties zijn zelf ook fanatieke duikers, net als ik en dat maakt dat ze heel goed weten waaraan deze vakanties moeten voldoen. Niet alleen is de bestemming belangrijk, maar het is ook heel belangrijk om de juiste begeleiding te bieden. Ik ga namelijk nooit alleen duiken. Ik ga wel alleen op vakantie en dat is natuurlijk extra prettig, omdat ik in mijn familie en vriendenkring niemand zo ver heb kunnen krijgen om deze hobby met mij te delen. Samen duiken met vreemden is het delen van een grote passie en dat schept een band. De reizen die worden aangeboden op Vakantieduiker.nl zijn hierop ingesteld. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je op plekken komt waarvan je verzekerd bent dat het ideale duikcondities heeft. Wanneer je zelf op vakantie gaat moet je natuurlijk nog maar afwachten of je op een goede locatie terecht komt. Nu kun je geluk hebben, maar ik neem het zekere voor het onzekere en boek mijn vakanties gewoon via een specialist.

Ook voor onervaren duikers

Wat ik zelf erg leuk vindt aan elke duikvakantie die ik heb ervaren is dat er allerlei verschillende mensen meegaan die ook andere ervaringen hebben dan ik. Zo zijn er ook onervaren duikers bij die leren duiken via Vakantieduiker.nl. Om met hun samen hun eerste keren duiken te beleven is soms goud waard. Dat maakt het delen van deze passie juist zo speciaal. Ik kan niet wachten tot ik weer mijn volgende duikvakantie kan beleven.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn