Groene vakantie

Wat verstaan we nu precies onder een groene vakantie? Hiermee bedoelen we dat deze plaatsvindt op een locatie waar veel natuur te vinden is. Je bevindt je dan dus niet in een stedelijke omgeving, maar juist in een omgeving met veel verschillende soorten groen. Waarom is dit nu zo’n goed idee voor je vakantieperiode? Omdat een natuurlijke omgeving altijd een zeer positief effect heeft op lichaam en geest. In de eerste plaats omdat de lucht op een dergelijke locatie over het algemeen veel gezonder is, er is veel minder sprake van fijnstof in de lucht. Een groene vakantie is daarom ook een weldaad voor je longen! Daar komt natuurlijk bij dat de omgeving uitnodigt tot allerlei buitenactiviteiten en we weten dat ook dat erg gezond is. Je komt dan in beweging en door de extra blootstelling aan zonlicht maak je vitamine D aan, wat voor je gezondheid van belang is. Daar komt nog bij dat het ook op je geest een positieve invloed heeft, een natuurlijke omgeving is rustgevend en roept een positief gevoel bij ons op. Een groene vakantie heeft dus op zowel je lichaam als je geest een goede invloed en het is dan ook een ideale optie om voor te kiezen als je even helemaal bij wilt komen!

Waar groene vakantie vieren?

Zie jij de goede effecten van het bovenstaande in en zou jij graag een groene vakantie willen vieren? Dan is het natuurlijk de vraag waar jij hiervoor het best naar toe kunt gaan. Als jij graag in eigen land wilt blijven, dan is Twente echt een uitstekende regio om voor te kiezen! Uiteraard zijn er meer plekken in Nederland waar je van de natuur kunt genieten, maar het mooie van de Twentse streek is dat je hier een grote variatie vindt. Tijdens je groene vakantie hier kun je genieten van:

  • het Lutterzand, een uitgestrekt gebied van zandverstuivingen
  • het Aamsveen, een hooggelegen veengebied
  • klaterende beekjes en watervalletjes
  • bossen
  • heidevelden

En dit is slechts een selectie van de verschillende natuursoorten die je tegen kunt komen in deze streek! En dan hebben we het nu alleen nog maar over de natuurpracht gehad, je kunt er ook genieten van bijvoorbeeld het Arboretum, een groot bomenpark, en de grafheuvels op de Spöllberg. Uiteraard liggen er in dit mooie landschap ook verschillende mooie dorpjes die een bezoek zeker waard zijn. Een groene vakantie in Twente is dus echt een aanrader!

Mooie accommodatie

Als je er even tussenuit gaat, dan is natuurlijk niet alleen de omgeving iets waar je op let, je wilt ook verblijven in een fijne accommodatie. Wil jij een groene vakantie in Twente vieren, dan is een verblijf in Hotel ‘t Kruisselt echt een heel goede keus! Dit driesterrenhotel biedt je alles wat je nodig hebt. Ze beschikken over prachtige kamers, waar jij absoluut heerlijk in tot rust kunt komen. Daarnaast serveren zij er ook heerlijk eten, je hoeft dus niet eens een restaurant op te zoeken voor je avondeten! Je groene vakantie wordt natuurlijk extra ontspannend met een duik in het verwarmde binnenzwembad en vervolgens kun je met een boek ontspannen in de huiskamer of op het terras. Met andere woorden, je kunt niet alleen genieten van de mooie omgeving, maar ook in het hotel zelf zul je zeker tot rust komen! Wil je meer weten over de mogelijkheden die zij bieden, dan moet je eens kijken op kruisselt.nl. Als jij er ook even heerlijk tussenuit wilt in eigen land en je wilt een groene vakantie vieren, dan is ‘t Kruisselt daarvoor dus echt een uitstekende accommodatie!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn