Een Noorderlicht vakantie om nooit te vergeten

Voor iedereen die wel eens wat anders wil dan die standaard vakantie op de camping is er de reisorganisatie Xplore the North (die overigens sinds kort is samengegaan met Nordic en dus onder die naam verder gaat). Daar kun je namelijk een hele bijzondere Noorderlicht vakantie boeken, en dat is echt wel even wat anders dan die camping in Frankrijk. Tijdens een Noorderlicht vakantie ga je namelijk (vaak samen met een gids) de natuur in om het waanzinnige noorderlicht te spotten, een ervaring om nooit te vergeten. Bij Nordic kun je diverse vakanties boeken naar het hoge Noorden, zoals in:

  • Noorwegen
  • Zweden
  • Finland
  • Ijsland

En ook hebben ze diverse reizen naar Lapland. Dit is eigenlijk een gebied dat meerdere landen omvat en het slaat op het uiterste noorden van ScandinaviĆ«. Als je je afvroeg waar Lapland ligt dan heb je bij deze het antwoord. Het is dus geen op zichzelf staand land maar eerder een gebied. Lapland is door zijn ligging de ideale locatie voor een noorderlicht vakantie, vandaar dat ze bij Nordic zoveel aandacht aan deze regio besteed hebben. Hun lokale gidsen en pensions zijn er om jou alleen de beste ervaring te geven, en doordat deze reisorganisatie alles tot in de puntjes voor jullie plant hoef je nergens meer zelf aan te denken. Nou ja, aan een flinke portie extra warme kleren wel natuurlijk…

De verschillende opties voor noorderlicht reizen

Als je altijd al eens het noorderlicht in het echt hebt willen spotten dan ben je bij reisorganisatie Nordic dus aan het juiste adres. Los van de verschillende locaties waar je bij hun een noorderlicht vakantie kunt boeken kun je ook kiezen uit zowel een zomer- als een winterreis, en natuurlijk uit reizen met verschillende lengtes. Hoe meer je van een land wil zien, hoe langer de reis natuurlijk, maar ook in een korte reis kun je al heel veel zien en een bijzondere ervaring hebben. Een noorderlicht vakantie hoeft immers niet wekenlang te zijn om het noorderlicht te kunnen spotten. Doordat de locaties zeer zorgvuldig zijn gekozen is de kans heel erg groot dat je het zelfs op de eerste avond dat je daar bent al kunt zien. En wist je dat je via deze reisorganisatie niet enkel rondreien over land kunt boeken maar ook met een boot? Een zeereis met een van de postboten van Hurtigruten bijvoorbeeld, is echt een hele bijzondere ervaring. Deze reis showt je de ruige kust van Scandinaviƫ in al zijn pracht, wat prachtige plaatjes en taferelen oplevert. Misschien ga je zelfs ijsberen spotten!

Een groepsreis in IJsland boek je hier

Je kunt natuurlijk met een select gezelschap een noorderlicht vakantie boeken, maar bij Nordic kun je ook terecht voor gezellige groepsreizen. Deze zijn ideaal voor bijvoorbeeld singles die niet graag in hun eentje op vakantie gaan, of mensen die niemand kunnen vinden die met hen mee wil naar het hoge Noorden. Die groepsreis door Ijsland of Lapland is een unieke ervaring (uiteraard inclusief gids en alle verblijven) die je nooit meer gaat vergeten. En misschien maak je er wel vrienden voor het leven!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn