Jaloezieën als raambekleding

Ga je op zoek naar raambekleding, dan zul je al snel zien dat je verschillende opties hebt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor jaloezieën of shutters, maar ook voor plisségordijnen, rolgordijnen en los hangende gordijnen. Welke variant je kiest is van een aantal factoren afhankelijk. In de eerste plaats speelt jouw smaak hierbij natuurlijk een grote rol, je zoekt iets dat goed past bij de rest van de inrichting van jouw woning, zodat het samen een mooi geheel vormt. Daarnaast hangt de keus voor jaloezieën of andere soorten raamdecoratie natuurlijk ook af van het doel wat je er mee wilt bereiken. De meeste mensen zullen vooral hiervoor kiezen omdat ze willen voorkomen dat mensen bij hun naar binnen kunnen kijken, vooral ‘s avonds vinden de meesten dat erg vervelend. Maar ook kun je natuurlijk hiermee willen bereiken dat het in de zomer niet te warm wordt in jouw woning. Heb je ramen op het zuiden en kan de zon hier volop naar binnen schijnen, dan zullen de temperaturen ook in huis al snel hoog oplopen. Met jaloezieën kun je dit uitstekend voorkomen door ze helemaal dicht te draaien en er zo voor te zorgen dat er geen zonnestraal naar binnen kan komen.

Voordelen van jaloezieën

Zoals gezegd zijn er veel verschillende vormen van raambekleding mogelijk, waarom zou je nu kiezen voor jaloezieën? Wat hebben zij voor op andere mogelijkheden die er zijn? We noemden net al het feit dat ze jouw ramen goed af kunnen sluiten tegen de zon en dat is zeker een belangrijk punt. Maar er zijn meer voordelen te noemen. Zo bieden ze namelijk veel mogelijkheden tot het binnenlaten van verschillende hoeveelheden licht. Je kunt ze immers helemaal omhoog trekken of juist helemaal naar beneden doen, waardoor je er al voor kunt zorgen dat je zoveel mogelijk of juist minder daglicht binnen krijgt. Maar jaloezieën bieden daarnaast ook nog de mogelijkheid om de stand van de lamellen aan te passen. Je kunt ze helemaal dicht draaien of juist helemaal horizontaal zetten en alle verschillende opties daar tussenin. Dit geeft jou de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe licht het in huis is en hoezeer mensen naar binnen kunnen kijken. Daarnaast is het zo dat de lamellen het licht niet rechtstreeks binnenlaten, maar dit weerkaatsen. Dit zorgt voor een diffuse en gespreide lichtinval en voor een prettige sfeer. Ook daarom zijn jaloezieën dus een uitstekende keus.

Gordijnen.nl voor verschillende mogelijkheden

Wil je jaloezieën gaan kopen, dan moet je dit zeker doen bij Gordijnen.nl. Je kunt bij hen namelijk uit verschillende varianten kiezen, te weten:

  • hout, voor een mooi luxe uitstraling, maar met als minpunt dat het wat lastiger schoon te maken is en niet goed tegen vocht kan
  • aluminium, voor een strakke uitstraling en voor eenvoudig schoonmaken
  • kunststof, wat gemakkelijk te reinigen is, licht is in gewicht en goed tegen een vochtige omgeving kan
  • Lees meer..
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn