Wasmachine

deschouwwitgoed - WasmachineHet huishouden is een van de taken die gedaan moeten worden als je een beetje comfortabel wilt leven. Huishoudelijke taken zijn door de jaren heen steeds gemakkelijker geworden, maar nog steeds kan het veel tijd vergen om alles gedaan te krijgen. Vroeger moesten vrouwen, terwijl de mannen aan het werk waren, de hele dag hard werken om al het werk af te krijgen. Er waren nog weinig apparaten om te helpen met de taken en dit maakte het tijdrovend en erg intensief om bijvoorbeeld de was te doen of schoon te maken. Tegenwoordig zijn verschillende apparaten niet meer weg te denken uit een huishouden. Het is erg vanzelfsprekend om een wasje in de machine te gooien en ondertussen iets anders te gaan doen, maar vroeger was het doen van de was een van de zwaarste taken. Er moest water worden verwarmd en hierin moesten alle kledingstukken en andere producten die schoon moesten worden handmatig worden schoon geschrobd. Als de vuile plekken eruit waren moest alles worden gespoeld, uitgewrongen en daarna nog gedroogd. Het doen van een was kostte zo meerdere uren hard werken. Tegenwoordig gooit men een wasje in de wasmachine en loopt erbij weg om iets anders te gaan doen. De wasmachine doet al het werk en je hoeft het alleen nog op te hangen of in de droger te stoppen. Er worden zelfs machines gemaakt die ook een droogfunctie hebben, zodat de was schoon én droog uit het apparaat komt. Bijna ieder huishouden heeft wel een wasmachine en wanneer je niet in het bezit bent van een eigen apparaat is het ook mogelijk om gebruik te maken van een wasserette, waar tegen een vergoeding je was voor je gedaan wordt. Handmatig schobben hoeft in ieder geval niet meer en dit zorgt ervoor dat je genoeg tijd hebt voor andere dingen.

Het uitzoeken van een wasmachine

Als je nog geen wasmachine hebt zijn er verschillende manieren waarop je aan een kunt komen. Vaak wordt dit apparaat aangeschaft wanneer je uit huis gaat. Dit gebeurt meestal als je gaat studeren of werken of als je gaat samenwonen. Een wasmachine is een dure aankoop, omdat het een vrij complex apparaat is. Daarom kopen veel studenten en andere jongeren die net op zichzelf wonen een tweedehands exemplaar. Vaak is het mogelijk om voor 100 euro een tweedehands exemplaar aan te schaffen of voor iets meer een opgeknapt apparaat. Daarnaast is het ook mogelijk om er eentje te huren. Dit wordt vaak gedaan door mensen die niet weten hoe lang ze ergens willen blijven wonen of geen geld hebben om in een keer een grote uitgave te doen. Ook in studentenhuizen is het een populaire keuze: als meerdere mensen de wasmachine gebruiken maar de samenstelling van het huishouden vaak verandert is kan er niet een worden gekocht. Er wordt dan gezamenlijk huur betaald voor de machine en iedereen in het huis kan er gebruik van maken. Ten slotte is het ook mogelijk om een nieuwe wasmachine te kopen. Als je genoeg gespaard hebt kun je het beste een eigen wasmachine kopen, waarvan je zeker weet dat die het goed doet en past bij wat je nodig hebt. Een tweedehands exemplaar is niet altijd even betrouwbaar en kan problemen opleveren als er iets kapot gaat. Een nieuwe machine is een investering waar je op de lange termijn zeker veel baat bij hebt. Je kunt het beste je nieuwe wasmachine uitzoeken op het internet, waar je alle informatie over de apparaten kunt vinden en een goed overzicht krijgt van wat er allemaal te krijgen is.

De Schouw Witgoed

Als je op het internet op zoek gaat naar een nieuwe wasmachine kom je al snel uit bij De Schouw Witgoed. Dit bedrijf biedt allerlei soorten witgoed aan, waaronder wasmachines. Als je een nieuwe wasmachine gaat kopen zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk dat je een budget opstelt voor je op zoek gaat. Het moet duidelijk zijn wat je maximaal wilt uitgeven zodat je een eerste scheiding kunt maken in de mogelijkheden. Daarnaast is het belangrijk dat je je goed verdiept in de mogelijkheden die het apparaat moet hebben. Zo kun je een wasmachine kopen met verschillende laadcapaciteiten. Je kunt bijvoorbeeld voor een apparaat kiezen met een extra grote capaciteit, van bijvoorbeeld 7 kilo, in plaats van de gebruikelijke 5 kilo. Dit betekent dat je meer was in een keer kunt doen. Ook kun je kiezen voor een bovenlader, waarbij de opening waar de was in moet aan de bovenkant zit, of voor een voorlader, die aan de voorkant een klep heeft waar de was in moet. Ook kun je een wasmachine kopen die ingebouwd kan worden in een keuken en zijn er was- droogcombinaties, waarin de was zowel gewassen als gedroogd kan worden. Op www.deschouwwitgoed.nl kun je gemakkelijk selecteren wat voor wasmachine je zoekt. Daarnaast kun je ook kiezen hoeveel toeren je wasmachine moet kunnen draaien. Dit heeft te maken met de snelheid waarmee wordt gecentrifugeerd. Hoe meer toeren er gedraaid worden tijdens het centrifugeren, hoe droger de was uit de trommel komt. Ten slotte kun je ook voor een specifiek merk kiezen, bijvoorbeeld omdat je hier goede ervaring mee hebt of anderen in je omgeving dit aanraden. Op www.deschouwwitgoed.nl kun je onder andere een wasmachine kopen van:

  • AEG
  • Bauknecht
  • Bosch
  • Miele
  • Samsung
  • Whirlpool
  • Zanussi

Meer informatie over de mogelijkheden en de verschillen tussen de wasmachines vind je op www.deschouwwitgoed.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn