Wat is e liquid?

nieuwesigaret - e liquidHeb jij wel eens van de term e liquid gehoord? Of dampvloeistof? Het zijn beide termen die hetzelfde aangeven, namelijk e sigaret vloeistof. Bij gewone sigaretten gebeurt het roken door tabak, die op een speciale manier bewerkt is, aan te steken en de rook die daarbij vrijkomt te inhaleren. Iedereen weet inmiddels wel dat dit niet goed is voor de gezondheid. Je krijgt daarmee rook in je longen, net als teer en veel andere schadelijke stoffen. Bij e liquid werkt dit heel anders, in de eerste plaats al omdat er in de vloeistof nagenoeg geen schadelijke ingrediënten verwerkt zijn. In de tweede plaats omdat er geen verbrandingsproces plaatsvindt, maar een verdampingsproces. In de elektrische sigaret wordt de e liquid warm gemaakt, waardoor het gaat verdampen. Deze damp, ook wel vapor genoemd, adem je vervolgens in. Hierdoor wordt het hele proces naast elektrisch roken ook wel dampen of vaporiseren genoemd. Er komt dus geen rook bij vrij en er zit geen teer in, waardoor het echt veel gezonder is dan het gebruik van tabakssigaretten. Ben jij een verstokte roker die eigenlijk toch wel van deze verslaving baalt, dan is het dus zeker aan te raden om de overstap te maken. Natuurlijk is het gebruik van een e sigaret en e liquid even wennen, maar je zult al snel merken dat je lichaam een stuk gezonder aan begint te voelen. Je longen beginnen zich te herstellen, waardoor je meer lucht hebt en je bijvoorbeeld veel gemakkelijker kunt sporten. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat het niet alleen voor jou zelf prettig is, het is ook fijn voor je omgeving. Jij ruikt immers niet langer naar sigarettenrook en je hoeft niet steeds bij anderen vandaan te lopen op het moment dat jij graag een sigaretje op wilt steken. Er zitten dus heel veel voordelen aan dampen of vaporiseren en het is daarom ook absoluut de moeite waard om te kijken of de overstap op elektrische sigaret en e liquid voor jou haalbaar is.

Diverse varianten e liquid

Een groot pluspunt van e liquid is dat het niet alleen veel gezonder is, maar dat je ook uit veel meer verschillende varianten kunt kiezen. De verschillende liquids kunnen onderscheiden worden in varianten met of zonder nicotine. Voor mensen die nu tabak gebruiken en over willen stappen, is het vaak raadzaam om te kiezen voor een e liquid met nicotine. Zo hoef je eerst alleen maar te wennen aan het gebruik van het nieuwe apparaatje en hoef je niet tegelijkertijd ook nog eens af te kicken van je nicotineverslaving. Ben je eenmaal aan het apparaatje gewend, dan kun je natuurlijk altijd nog besluiten om ook je nicotineverslaving de deur uit te doen. De dampvloeistoffen die nicotine bevatten, zijn namelijk in verschillende sterktes verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een e liquid die voor 10% uit deze stof bestaat, maar er zijn ook veel lichtere varianten verkrijgbaar. Zo kun je er voor kiezen om langzaamaan jouw verslaving aan deze stof te tackelen. Je kiest steeds voor een iets lagere dosering en zo went jouw lichaam beetje bij beetje aan een lagere inname per dag. E liquid kan dus nicotine bevatten, maar dat hoeft niet. Naast dat verschil, bestaat er ook nog verschil in smaak. Je kunt kiezen uit diverse smaakvarianten, zoals:

  • tabakssmaken
  • fruitsmaken
  • diverse exotische smaken

Je kunt daardoor altijd kiezen voor een smaak die het best bij jou past. En natuurlijk biedt dit jou ook de mogelijkheid om steeds te variëren. Je kunt een aantal verschillende smaken in huis halen en in jouw elektrische sigaret steeds wisselen van smaak. Doordat e liquid in zoveel varianten verkrijgbaar is, biedt dampen jou dus veel meer mogelijkheden en veel meer smaaksensaties dan gewoon roken. Ook dat kan een reden zijn om de overstap te maken.

Nieuwesigaret biedt maatwerk

Wil jij elektrisch gaan roken, dan ben je natuurlijk op zoek naar een winkel die jou alles kan leveren wat je hiervoor nodig hebt. Nieuwesigaret is dan het juiste adres om naar toe te gaan. Op het gebied van e liquid bieden zij namelijk heel veel verschillende opties. Niet alleen hebben zij een groot assortiment met standaard liquids, die gewoon al kant en klaar zijn, ze bieden ook de mogelijkheid tot maatwerk. Dit kan op verschillende manieren. De ene optie is dat jij hen opdracht geeft om een e liquid voor jou op maat te maken. Jij geeft dan aan hen door welke smaak jij graag zou willen hebben en hoe hoog het nicotinegehalte moet zijn. Dit wordt dan door hen voor jou gemengd, waarna jij dit thuisbezorgd krijgt. Je kunt ook echter zelf aan de slag gaan met het klaarmaken van de voor jou perfecte e liquid. Bij Nieuwesigaret koop je dan de flesjes, pipetten en doseerspuiten die je hiervoor nodig hebt, net als de ingrediënten voor de vloeistof zelf. Je download vervolgens hun speciale app en daarmee reken je uit hoeveel je van ieder ingrediënt moet gebruiken. Zo kun je heel eenvoudig zelf je persoonlijke e liquid samenstellen. Een groot voordeel hiervan is dat je zo meer mogelijkheden hebt om de hoeveelheid nicotine te doseren en daarnaast is het gewoon ook een heel stuk voordeliger dan de kant en klare producten. Feit is, waar jouw voorkeur ook naar uitgaat, kant en klaar of zelf samenstellen, bij Nieuwesigaret kun je altijd een e liquid vinden of laten maken die helemaal bij jou past.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn