Busreizen Oostenrijk

effeweg - busreizen oostenrijkVeel mensen in Nederland zijn al wel eens naar Oostenrijk geweest of anders hebben ze het nog wel op hun lijstje staan van landen om te bezoeken. Als jij hier naar toe wilt gaan, heb je dan wel eens busreizen in Oostenrijk overwogen? Veel mensen vinden dit wat suf klinken en associëren het vooral met ouderenreisjes, maar dat is natuurlijk eigenlijk wat kort door de bocht. Een busreis heeft misschien niet een sprankelend imago, maar het is echt maar net wat je er zelf van maakt. Bovendien biedt het ook voordelen om te kiezen voor busreizen door Oostenrijk ten opzichte van hier op een andere manier naar toegaan. Als je op reis gaat, heb je immers verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen om met het vliegtuig te gaan, maar dan heb je op de plaats van bestemming geen vervoer of je moet zelf een auto regelen. Als je slechts één stad wilt bezoeken is dit natuurlijk geen punt, maar als je rond wilt reizen wel. Ga je zelf met de auto, dan is er altijd het minpunt dat de bestuurder weinig tijd heeft om te genieten van het landschap. Hij of zij moet immers op de weg letten en mist daardoor onderweg veel moois. Ga je met het openbaar vervoer, dan ben je weer heel beperkt in vertrekmomenten, aankomsttijden en routes die je kunt nemen. Met busreizen door Oostenrijk heb je deze problemen allemaal niet.

Voordelen van busreizen Oostenrijk

Kies jij voor een van de busreizen in Oostenrijk, dan kan iedereen die meegaat op elk moment van het landschap genieten waar doorheen gereden wordt. Bovendien kan iedereen onderweg echt ontspannen en tot rust komen en dat is natuurlijk ook wel zo prettig. Een busreis heeft bovendien als leuke bijkomstigheid dat je met een groep reist die je onderweg steeds beter leert kennen. Je hebt daardoor ook als alleengaande reiziger altijd iemand in de buurt om mee te praten en ervaringen mee uit te wisselen. Doordat je met een bus alle kanten op kunt, kun je tijdens busreizen in Oostenrijk echt een heel groot deel van het land ontdekken, afhankelijk natuurlijk van het soort reis dat je boekt. Reden genoeg dus om juist een busreis te kiezen. Maar waarom nu een van de busreizen in Oostenrijk? Omdat het land echt ontzettend veel te bieden heeft, zowel op het gebied van natuur als cultuur en architectuur.

Een prachtig vakantieland

Wat kun je nu allemaal verwachten als je kiest voor busreizen naar Oostenrijk, wat valt er allemaal te zien? Er zijn heel veel bezienswaardigheden zoals:

  • prachtige natuur in de vorm van groene heuvels, besneeuwde bergtoppen en heldere meren
  • verscheidene nationale parken, zoals Tre Cime
  • architectonische hoogstandjes, zoals de Kölnbreiner stuwdam
  • bruisende steden waarin historie en moderniteit met elkaar gecombineerd worden, zoals Wenen

Al met al is er dus genoeg te doen en te zien en busreizen in Oostenrijk bieden voor ieder soort reiziger dan ook wel iets. Houd jij van actieve vakanties in de natuur of houd jij juist meer van stedentrips? In dit land is het allemaal mogelijk. Bij Effeweg.nl kun jij de reis boeken die het best bij jou past. Van een excursie naar Wenen en het Wienerwald tot een kerstreis naar Karinthië. Of combineer je bezoek aan Wenen eens met een bezoek aan Praag en Boedapast, een ideale manier om drie grote steden in Centraal Europa met elkaar te vergelijken. Je zult verschillende overeenkomsten, maar ook vele verschillen kunnen ontdekken. Busreizen naar Oostenrijk zijn ieder moment van het jaar mogelijk en bovendien kun je kiezen voor korte en langere reizen. Zo heeft Effeweg.nl voor iedereen een geschikte reis!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn