De verschillende mogelijkheden van een 3d printservice

Met het opkomen van de 3d printers zijn er ook steeds meer opstartende bedrijven in Nederland die hiermee aan de slag gaan. Zo zijn er inmiddels een aantal zaken in ons land die een 3d printservice aanbieden. Dit houdt meer in dan alleen het printen van 3d modellen. Je kunt bij deze bedrijven bijvoorbeeld ook terecht voor:

  • Het ontwerpen van 3d modellen
  • Het handelen in 3d objecten
  • Het scannen van voorwerpen voor de 3d printer

Als je een beetje kennis hebt van 3d printers, dan weet je dat de mogelijkheden op dit gebied steeds meer toenemen. Je kunt met uiteenlopende materialen 3d modellen printen, maar ook is er inmiddels software beschikbaar waarmee je 3d modellen kunt laten ontwerpen en ook in kunt laten stellen. Het aanschaffen van de apparaten die je hiervoor nodig hebt en het gebruiken ervan zijn nu nog hoog in prijs en dus kiezen veel mensen ervoor om gebruik te maken van een 3d printservice. Dit houdt de kosten relatief laag en het is een handige optie wanneer jezelf niet de tijd hebt om te ontdekken hoe je dit zelf moet doen. Maar bij welk bedrijf moet je zijn voor de beste 3d printservice.

Verschillende bedrijven met een 3d printservice

Inmiddels zijn er een aantal bedrijven die je op dit vlak kunnen helpen. Op de website van Llowlab kun je de namen vinden van bedrijven waar zij goede zaken mee gedaan hebben en een goede ervaring mee hebben. Het is het zeker waard om even naar deze mogelijkheden te kijken. Hou er rekening mee dat er voor een 3d printservice zowel online als offline opties zijn. Het ene bedrijf vindt het prettig om alles online te regelen, de ander gaat liever naar een fysiek bedrijf toe. Gelukkig zijn er voor beide groepen goede opties. Zeker in de grote steden, zoals Amsterdam en Den Haag, is het geen enkel probleem om een 3d printservice te vinden waar je langs kunt gaan. In de kleinere steden en dorpen zul je dit minder snel tegenkomen, maar dan is er altijd nog de optie om het online te laten doen. Als je hiervoor kiest is het belangrijk om na te vragen hoe zij het geprinte voorwerp naar je toe zullen sturen. Tenslotte moet het product wel heel bij jou aankomen. Afhankelijk van het materiaal waarvoor jij hebt gekozen om het in te laten printen, is dit iets waar zeer zorgvuldig mee om moet worden gegaan. Verzeker jezelf er dus van dat dit ook het geval is.

Kies voor een 3d printservice die bij je past

Uiteindelijk is het het belangrijkst dat je kiest voor een bedrijf dat bij jou past en dat jou en je wensen goed begrijpt. Zeker met zoiets als een 3d printservice dat nog zo nieuw is op de markt, is het van belang om hier zelf een goed beeld bij te vormen. Wij raden je dan ook zeker aan om in gesprek te gaan met het bedrijf waar jij van de 3d printservice gebruik zult maken. Als je online bestelt, neem dan telefonisch contact op om een aantal vragen te stellen. Welke vragen je stelt over de 3d printservice is onder andere afhankelijk van de dingen die belangrijk zijn voor jou. Ga jij gebruik maken van een materiaal dat niet zo kwetsbaar is? Dan is de manier waarop ze het versturen niet zo belangrijk als wanneer dat wel het geval is. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de prijs. Voor het ene bedrijf is dat belangrijker dan voor het andere. Bepaal dit dus voor jezelf en ga op onderzoek uit!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn